Getting your Trinity Audio player ready...
|
ביטקוין, המטבע הדיגיטלי שצמח על רקע משבר הסאב-פריים של 2008, עשה כברת דרך מרשימה בעשור האחרון: החל מחציית רף האלף דולר ב-2013, הזינוק ל-20 אלף דולר ב-2017, וההגעה לשיא של יותר מ-60 אלף דולר ב-2021. ועכשיו, בדצמבר 2024 חצה לראשונה את רף ה-100 אלף דולר – מהלך שמוכיח שוב כי הקריפטו הוא חלק מהעתיד הפיננסי.
שנת 2024 כבר נחשבה לשנת הקריפטו, עם כניסת המוסדיים לשוק והאישור הדרמטי על קרנות הסל, אבל החצייה ההיסטורית של 100 אלף דולר היא בהחלט רגע מכונן שמעלה את השאלה: האם הביטקוין ימשיך ויכבוש שיאים חדשים בעתיד הקרוב? כדי להבין את הכוחות שמובילים את השוק, נצלול לתחזיות הגדולות, לגורמים הכלכליים ולמנועי הצמיחה שמאחורי המטבע.
תחזיות המומחים: מבט קדימה
השיא החדש של הביטקוין לא הפתיע את כל המומחים. רבים רואים בו חלק ממגמת עלייה רציפה, שמונעת, בין היתר, מניצחונו של דונלד טראמפ, שהבטיח במסע הבחירות להפוך את ארצות הברית ל"בירת הקריפטו של כדור הארץ" וליצור "רזרבה אסטרטגית" של ביטקוין.
אבל האמת היא שעוד לפני שהפוליטיקה נכנסה לתמונה כבר הייתה קרקע פורייה לתחזיות אופטימיות מאוד. אישור קרנות הסל (ETFs) לביטקוין בארה"ב שינה את כללי המשחק ופתח את הדלת למשקיעים מוסדיים להשקעה קלה ומוסדרת במטבע, מה שהוביל מומחים בתעשייה להעריך כי 2025 תהיה שנה של שיאים נוספים;
טום לי, מייסד Fundstrat Global Advisors, כבר הציב יעד של 150 אלף דולר לביטקוין עד סוף 2024, ואפילו בחודש נובמבר הבהיר כי יעד של שש ספרות אפשרי בהחלט. והוא לא לבד. חברת המחקר 10x Research צפתה בסוף אוקטובר ששער הביטקוין יחצה את רף ה-100,000 דולר כבר בינואר 2025, בהתבסס על ניתוחים טכניים שהראו אותות קנייה ברורים באוקטובר האחרון. תחזית דומה נרשמה גם בספטמבר, עם ניתוח של חברת המחקר ICO Listing Online שצפתה כי השווי יגיע ל-150,000 דולר עד 2025, עם פוטנציאל להגיע למיליון דולר עד 2030. גם תחזית מעודכנת של Cryptopolitan מצביעה על כך שהשווי יגיע למעל 100 אלף דולר בשנה הקרובה, כאשר הוא עשוי לטפס לכיוון 160 אלף דולר, עם הערכה מינימלית של 95 דולר. גם קטי ווד, מנכ"לית ARK Invest, שמרה על אופטימיות קבועה והעלתה את תחזיותיה במרץ 2024, בהן צפתה כי הביטקוין עשוי להגיע ל-3.8 מיליון דולר עד 2030.
האימוץ הגלובלי והפיתוחים הטכנולוגיים: מנועי הצמיחה
הזינוק של הביטקוין לא מסתכם רק בתנודות המחיר או בהחלטות רגולטוריות – הוא גם מבוסס על התרחבות האימוץ הגלובלי של ממשלות וגופים מוסדיים שהרחבנו עליהם במאמרים נפרדים, לצד פיתוחים טכנולוגיים שמניעים את השוק קדימה.
טכנולוגיות כמו Lightning Network הפכו את השימוש במטבע ליותר פרקטי בזכות יכולת לבצע עסקאות מהירות וזולות. ההתקדמות הזו משפרת את חוויית המשתמש ומקדמת את הביטקוין כמטבע שמתאים לא רק להשקעה אלא גם לשימוש יומיומי, מה שמעצים את הפוטנציאל שלו להגיע לערכים גבוהים יותר.
במקביל, התחום המתפתח של הפיננסים המבוזרים (DeFi) מציע הזדמנויות חדשות לשימוש בביטקוין כבטוחה להלוואות ולשירותים פיננסיים שונים, שעד כה ניתנו רק בבנקים ובחברות פיננסיות מסורתיות.
מה הלאה?
ואחרי כל מה שאמרנו, חשוב להדגיש שלא מדובר רק באימוץ פרטי – גם החברות הגדולות ביותר בעולם מביעות אמון במטבע הדיגיטלי. טסלה ו-MicroStrategy, לדוגמה, הציבו את הביטקוין כאסטרטגיה פיננסית מובילה, ויותר ויותר חברות שוקלות לשלב אותו בתיקי ההשקעות שלהן. ההשקעות הללו משדרות אמון עמוק במטבע ומעלות את הפרופיל שלו כנכס פיננסי יציב וחשוב.
לסיכומו של עניין, עם כל מה שציינו – בחירתו של טראמפ, אישור קרנות הסל, אימוץ המטבע מצד המוסדיים והפיתוחים הטכנולוגיים – התחזית לפיה הביטקוין יעבור את רף ה-100 אלף דולר נראית יותר ויותר אפשרית. הדרך לשם אולי תהיה מלאה בתנודות ואתגרים, אבל הביטקוין ממשיך להראות שהוא מסוגל להתמודד עם כל מבחן שהשוק מציב בפניו.
כדאי לעקוב – כי כפי שההיסטוריה מראה, השיא הבא אולי קרוב משנדמה.