Getting your Trinity Audio player ready...
|
עולם מטבעות הקריפטו לא עוצר לרגע. אם אתם בתוך המשחק, אתם כבר יודעים איך זה – ירידות חדות, עליות מטורפות, ואפשרויות בלתי נגמרות לשנות את החיים. בימים כשהשוק מראה עליות אפשר להמיר את הקריפטו לשקלים או דולרים. ובכך, לממש רווחים, וגם להסדיר את המיסים בצורה יזומה באמצעות הליך גילוי מרצון ולהפוך את כל מה שעבדתם עליו לבטוח ונגיש.
לגדר את הסיכון
במונחי משקיעים, כשהשוק מראה סימני עליות, ניתן "לגדר את הסיכונים". גם אם אתם מאמינים בשוק לטווח הארוך, אפשר לבצע חלוקה של ההשקעה שלכם: להשאיר חלק מהאחזקות במטבעות קריפטו וחלק אחר להמיר לפיאט באופן בטוח.
להחזיק מזומן לשלב הבא
גל העליות של סוף 2024 מאפשר הנזלה (חלקית או מלאה, לפי החלטתכם) מאפשרת לכם להיערך להזדמנות הבאה – השקעה בטכנולוגיה חדשה, כניסה למטבע מתחת לרדאר, השקעה בבורסה, או אפילו סתם שקט נפשי.
לשלם את המס מתוך הרווחים
תושב ישראל מוכר מכירת מטבעות דיגיטליים חייב במס בישראל על הרווחים שנצברו לו מן המכירה. העליות האחרונות בשוק הקריפטו מאפשרות היום למשקיעים המבצעים הנזלה לשלם את המס מתוך הרווחים, מבלי לחשוש מסכום המס אותו יידרשו לשלם לרשות המיסים.
הדרך להנזלה ומימוש המטבעות
משקיעי קרפיטו המבקשים להנזיל את השקעותיהם, ולהשיב את הפיאט למערכת הבנקאית, נדרשים להציג נתונים באשר ל"מסלול הכסף", דהיינו נתונים בנוגע למקור ההשקעה, אפיקי ההשקעה, זירות המסחר בהן התבצעה ההשקעה, ולבסוף כמובן – אישור מרשות המיסים כי הכספים מדווחים כדין.
מה הבנקים בודקים?
מקור הכספים: הבנקים דורשים הוכחה ברורה לכך שהכספים נצברו כחוק. ללא דיווח מסודר, קשה להסביר את מקור הכספים. בנוסף, הבנקים מוודאים עמידה בחוקי הלבנת הון: הבנקים מבקשים לוודא כי הכספים המוזרמים אליהם אינם חלק מפעילות לא חוקית.
גילוי מרצון
הבנקים בישראל, כמו ביתר המדינות המפותחות, אינם מאפשרים להפקיד כספי קריפטו ללא הצגת אישור מסודר המעיד כי הכספים נרכשו בפלטפורמה ישראלית מפוקחת או מדווחים לרשות המיסים, שכן עצם אי דיווח על ההכנסה הופך אותה לבלתי חוקית, אפילו אם הכספים נצברו באופן לגיטימי. לכן, עוד טרם הפניה לבנק לצורך הפקדת הפיאט שהתקבל מהשקעה במטבעות דיגיטליים, חובה להקדים ולהסדיר את הדיווח לרשות המיסים.
במקביל, כחלק מהסדרת תחום המטבעות הדיגיטליים במדינת ישראל, הודיע שר האוצר על התחייבות המדינה להצטרף למודל חילופי המידע האוטומטיים בתחום הקריפטו אותו מוביל ארגון ה- OECD החל משנת 2027. אף אם מועד יישום המודל יידחה, הרי שבסופו של דבר, רשות המיסים תקבל את המידע בקשר להשקעות ישראלים בתחום הקריפטו. אם טרם הסדרתם את הדיווח ותשלום המס לרשות המיסים על השקעתכם בתחום הקריפטו, נצלו את ההזדמנות ופעלו כבר היום להסדרת הדיווח באמצעות הליך הגילוי מרצון, כחלק ממהלך כולל להסדרה והנזלה של רווחי הקריפטו שלכם.
מהו הליך גילוי מרצון, ומה חשיבותו להליך ההנזלה
עשרות ומאות אלפי ישראלים השקיעו בתחום הקריפטו מבלי לדעת שחלה עליהם חובת דיווח לרשות המיסים. רשות המיסים מודעת לכך שמדובר באזרחים נורמטיביים, משקיעים תמימים, שנקלעו בדיעבד ל"פאול" מול רשות המיסים. מתוך כוונה להסדיר את מיסוי ההשקעות בתחום הקריפטו, מאפשרת רשות המיסים למשקיעי הקריפטו לפנות באופן יזום ולדווח על ההכנסות שצברו לאורך השנים, בבחינת "מודה ועוזב ירוחם".
במסגרת הליך הגילוי מרצון, מאפשרת רשות המיסים למשקיעים לשלם את המס, ללא קנסות ועיקולים, תוך הגעה להסכם שומה – הסכם המעניק לכם וודאות באשר לסכום המס הסופי שתדרשו לשלם, ומסיר מעליכם את עננת ההליך הפלילי.
היתרונות בהליך הגילוי מרצון:
- הסרת העננה הפלילית: מבחינת רשות המיסים, במידה ולא דיווחתם על הכנסותיכם (רק לאחר מכירת הקריפטו) מהשקעה בתחום הקריפטו מדובר בעבירה על פקודת המס. פניה יזומה בהליך גילוי מרצון מסירה מעליכם את העננה הפלילית.
- וודאות באשר לסכום המס אותו עליכם לשלם: כחלק מהליך הגילוי מרצון ייחתם בסיום הליך הגילוי מרצון הסכם עם פקיד השומה, אשר יעניק לכם וודאות וסופיות בנוגע לחבות המס שלכם מההשקעות בתחום הקריפטו.
- הצגת הסכם השומה לבנק במסגרת ההנזלה: כל בנק אליו תבקשו להזרים את רווחי הקריפטו יבקש לוודא כי הרווחים דווחו כדין לרשות המיסים. הסכם השומה עליו תחתמו עם רשות המיסים הוא האסמכתא אותה תציגו לבנק כדי להראות כי הכסף שאתם רוצים להפקיד דווח כדין.
- שליטה בהליך ובתזמון הפניה לרשות המיסים: בהליך הגילוי מרצון אתם יוזמים את הפניה "הקלפים בידיים שלכם", אתם קובעים מתי לפנות לרשות המיסים, ולא ממתינים לדרישות ועיקולים מד רשות המיסים.
- תשלום המס ללא קנסות: בפניה יזומה בגילוי מרצון, תשלמו את המס ללא קנסות, ותסירו את החשש מפני הליכי גביה ועיקולים מצד רשות המיסים.
האם ניתן לפנות בגילוי מרצון למרות שלא פורסם נוהל?
רשות המיסים שבה ומצהירה על כוונתה לפרסם נוהל גילוי מרצון ייעודי למשקיעי הקריפטו, נוהל שיסדיר את אופן הפניה ויבטיח חסינות מהעמדה לדין פלילי. לצערנו, הליכי בירוקרטיים מעכבים את פרסום הנוהל האמור. ואולם, העובדה שאין נוהל לא מונעת מאיתנו לפנות לרשות המיסים בפניה יזומה לביצוע הליך גילוי מרצון גם ללא נוהל. ניתן כבר כעת לנצל את המצב הקיים בשוק, ולבצע הגשת פניה יזומה לגילוי מרצון, בטרם תוצף רשות המיסים באלפי פניות שיגרמו לעיכובים בטיפול בבקשתכם, ויגרמו בהכרח לעיכוב בהשלמת הליך ההנזלה שלכם.
הנזלת השקעות קריפטו בשוק עולה היא לא רק צעד חכם מבחינה פיננסית – היא גם צעד הכרחי להבטחת העתיד שלכם. גילוי מרצון והסדרת המיסוי הם לא רק חובה חוקית, אלא המפתח לשילוב מוצלח של רווחי הקריפטו במערכת הכלכלית המסורתית.
התחילו בגילוי מרצון, תכננו את המימושים, והפכו את הרווחים שלכם למוחשיים, נגישים, ובעיקר חוקיים. לפרטים נוספים נשמח לחזור אליכם במילוי פרטיכם בטופס הבא:
הכתבה מוגשת בשת״פ עם גיא סרוסי, רשף סמרה עורכי דין – עו"ד גיא סרוסי, יו"ר ועדת מטבעות קריפטוגרפים בלשכת עורכי הדין, ועו"ד אמנון סמרה, סגן פורום מיסים ארצי בלשכת עורכי הדין.