Getting your Trinity Audio player ready...
|
לאחרונה, מדינות רבות בארה"ב העלו הצעות חוק להקמת רזרבת ביטקוין מדינתית. בין המדינות שצעדו קדימה עם ההצעה ניתן למצוא את טקסס, אריזונה, אוקלהומה, ניו המפשייר, יוטה ועוד. מרבית ההצעות מכוונות להקצות אחוזים קטנים מהקרנות הציבוריות להשקעה בביטקוין, מתוך מטרה לגוון את תיקי ההשקעות ולהגן מפני אינפלציה.
תהליך החקיקה המדינתית בארצות הברית
בארצות הברית, לכל מדינה יש מערכת חקיקה משלה, המורכבת משני בתים: בית הנבחרים והסנאט. כדי שהצעת חוק תהפוך לחוק מחייב, היא חייבת לעבור אישור בשני הבתים. הצעת החוק יכולה להתחיל את דרכה באחד מהבתים, בהתאם להחלטת המציעים, לאחר אישור ראשון, היא מועברת לבית השני לאישור נוסף. רק לאחר ששני הבתים מאשרים את ההצעה, היא נשלחת למושל המדינה לחתימה סופית.
מצב הצעות החוק להקמת רזרבת ביטקוין במדינות השונות
בטקסס, הסנאט אישר הצעת חוק להקמת קרן ביטקוין עם השקעה שנתית של 500 מיליון דולר, וכעת מחכים לאישור בית הנבחרים. בניו המפשייר, בית הנבחרים אישר הצעה להשקיע עד 5% מהקרנות הציבוריות בביטקוין, אך היא עדיין צריכה לעבור בסנאט. באוקלהומה, הצעת חוק לרזרבת ביטקוין עברה ועדה בבית הנבחרים וצפויה להצבעה מלאה לפני שתמשיך לסנאט. ביוטה, חוק דומה עבר ועדת בית הנבחרים וממתין להצבעה מלאה ואז לסנאט. באריזונה, הסנאט אישר שני חוקים להקמת קרן ביטקוין והשקעות בקריפטו, וכעת הם ממתינים לאישור בית הנבחרים. בסך הכל, 18 מדינות דנות בהצעות דומות, בכל המדינות הללו, התהליך החקיקתי עדיין בעיצומו, והצעות החוק צריכות לעבור את כל שלבי האישור כדי להפוך לחוק מחייב.

רזרבת ביטקוין פדרלית
המגמה הזו מתיישרת עם השיח הפוליטי ברמה הפדרלית – הנשיא טראמפ חתם על הצעה לרזרבת ביטקוין אסטרטגית שקבע כי ארה"ב תחזיק ב-200,000 מטבעות הביטקוין שהוחרמו בשנים האחרונות ותנהל אותם כרזרבה אסטרטגית, תוך התחייבות לא למכור אותם. כרגע לא קיים מידע על אופן אחסון המטבעות של הממשל אך סביר להניח שהם ישתמשו בארנק קר או בשירותי משמורן. הממשל אף הצהיר כי יחפש דרכים להגדיל את הרזרבה ללא שימוש בכספי משלם המיסים. התמיכה הממשלתית מסייעת בהענקת לגיטימציה ליוזמות המדינתיות ומעודדת מדינות נוספות להצטרף. בפסגת הקריפטו שהתקיימה בבית הלבן טראמפ ציין כי יקדמו רגולציה של מטבעות יציבים ואף יפעלו לביטול רגולציות מחמירות שהוטלו על נכסים דיגיטליים בעבר.
הצעות שנדחו
למרות ההתלהבות הגוברת, קיימים גם מתנגדים החוששים מהתנודתיות של ביטקוין. מדינות כמו דרום דקוטה, צפון דקוטה, ויומינג, מונטנה ופנסילבניה בינתיים דחו הצעות חוק שעלו אצלן בשל החששות הללו, אך ייתכן כי בעתיד יעלו במדינות אלו הצעות דומות חדשות.
לסיכום, בסופו של דבר, הדיון על ביטקוין כרזרבה מדינתית עדיין פתוח, אך המגמה ברורה – יותר ויותר מדינות מכירות בערכו של ביטקוין כנכס אסטרטגי, והמהלכים האחרונים מצביעים על כך שהמטבע הדיגיטלי בדרך להפוך לחלק בלתי נפרד ממדיניות ההשקעות הציבוריות בארה"ב. האם בקרוב נראה הצעות דומות בישראל? אנחנו כמובן נמשיך לעדכן.