Getting your Trinity Audio player ready...
|
בעולם שבו הכלכלה נעה על ציר של חוסר וודאות, עולות שאלות רבות בנוגע לדרכים לשמור על ערך ההשקעות ולהבטיח ביטחון כלכלי גם בגיל השלישי. איך ניתן להשקיע גם במטבעות דיגטליים באופן נגיש ומפוקח.
לאחר עשרות שנים של עבודה קשה וחסכון, הרצון לשמור על רמת חיים נאותה ולהבטיח עתיד כלכלי בטוח הוא מובן ומוצדק, במיוחד לאור העובדה שישראל הייתה ועודנה המדינה בעלת תוחלת החיים מהגבוהות בעולם.
עם השנים, השקעות מסורתיות כמו נדל"ן, אגרות חוב ומניות היוו את עמוד השדרה של השקעות בגיל הפנסיה. השקעות אלה סיפקו לא רק הגנה מפני אינפלציה, אלא אף תשואה גבוהה באופן יחסי. אולם, בשנים האחרונות נראה כי יותר ויותר ישראלים נחשפים לתחום הקריפטו. אם זה בגלל משך הזמן להחזר ההשקעה בנדל"ן, החשיפה הישירה להשפעות משברים כלכליים במניות, או שחיקת הכסף בשל אינפלציה במקרה של אג"חים.
ולמציאות הזו בדיוק נכנסים המטבעות הדיגיטליים, המציעים מגוון כלים פיננסיים הכוללים רף השקעה נמוך יחסית (ניתן לרכוש קריפטו החל מ-500 ש״ח בכרטיס אשראי), עם חומת מגן מפני אינפלציה – אלמנט שהופך אותם לרלוונטיים בתקופות של חוסר יציבות כלכלית.
הקריפטו נכנס גם אל קרנות הפנסיה המסורתיות
הצורך בהקפדה יתרה על שמירת ערך ועל כניסה להשקעות אחראיות בגיל השלישי הוא ברור. זה, אולי, עשוי להסביר את הגישה השמרנית של בני הגיל השלישי כלפי אפיקים שלא מוכרים להם מספיק, כגון קריפטו. אוכלוסייה זו, בדגש על בני 55 ומעלה, מהווים כ-9% מסך משקיעי הקריפטו. זה לא הרבה, אבל גם לא מעט – בטח בהתחשב בתדמית הצעירה והמרדנית שדבקה בענף הקריפטו עד לא מזמן.
באותו הקשר מעניין לציין את המעורבות הרבה מצידן של קרנות הפנסיה (כן, אלו שמנהלות את כספי החוסכים לפרישה) בהשקעות קריפטו. בין הקרנות ניתן למנות את CalPERS, קרן הפנסיה הגדולה ארצות הברית, וקרן הפנסיה המפורסמת של המורים באונטריו, המזרימות מדי שנה מאות מיליוני דולרים לפלטפורמות קריפטו, במה שעשוי ללמד כי אחרי ככלות הכול לא מדובר באפיק השקעה נישתי. להפך.
אז מה זה קריפטו, למה הוא יכול לעניין גם אתכם ואיך תיכנסו אליו לאחר למידה והבנה על התחום? בואו נתחיל.
קריפטו – איך זה עובד ולמה זה רלוונטי בגיל השלישי
תארו לעצמכם ארנק שבו אתם מחזיקים את הכסף שלכם, אבל במקום להחזיק אותו בארנק פיזי בכיס, הוא נשמר בארנק דיגיטלי, במחשב או בטלפון. כשאתם רוצים לשלם למישהו, אתם שולחים את הכסף ישירות דרך אותו ארנק , בלי צורך בבנק או מתווך אחר. זה פשוט כמו לשלוח הודעה, וכל עסקה נרשמת באופן מאובטח, כך שאף אחד לא יכול לגנוב או לזייף את הכסף שלכם. אחד מהמטבעות שנמצאים ב"ארנק" הזה הוא ביטקוין, המטבע המוכר לכולנו.
הדבר המעניין ביותר בביטקוין הוא עובדת היותו "מגן אינפלציה". כך, בזמנים של אינפלציה, כשערך הכסף הרגיל עלול לרדת, ביטקוין יכול להוות סוג של "כספת דיגיטלית" ששומר על הערך של הכסף שלכם. אין צורך לדאוג מהחלטות של ממשלות או מבנקים מרכזיים שמשפיעים על ערך המטבע המקומי – הקריפטו פועל במנותק מכל אלה, והנה ההסבר: מטבע הביטקוין, לדוגמה, מוגבל לכמות ידועה מראש של 21 מיליון מטבעות, מה שהופך אותו לחסין מפני שינויים בערך, שכן אף גורם לא יכול לשלוט בו או לשנות את ערכו.
בנוסף, הקריפטו מאפשר להעביר מטבעות בקלות ממקום למקום, אפילו בין מדינות שונות, בלי צורך לעבור דרך בנקים או מוסדות פיננסיים מסורתיים. כך, אם עד היום הורגלתם להעביר כסף לחו"ל ולשלם עמלות גבוהות וגם להמתין (לעיתים) כמה ימי עסקים עד שהכסף משתקף אצל הצד השני, בקריפטו אפשר לעשות זאת בזול, במהירות, ובפשטות.
איך הופכים את הקריפטו לנכס בשליטה עצמית גבוהה
אחת הדרכים להגן על מטבעות הקריפטו שלכם היא באמצעות ארנק פרטי. ואם אתם חוששים מהתעסקות עם ארנקים פרטיים או מהצורך לזכור סיסמאות מורכבות, לביטס אוף גולד יש פתרון עבורכם – "ארנק קר מנוהל", המציע שמירת מטבעות קריפטו בצורה נוחה ומאובטחת בגוף שמפוקח על ידי הרגולטור הישראלי ועם שירות לקוחות הזמין לכם בעברית בכל שאלה או עזרה.
שירות הארנק הקר המנוהל של ביטס אוף גולד מעניק לכם שקט נפשי עם אבטחה ברמה הגבוהה ביותר. הארנק אינו מחובר לאינטרנט והוא כולל אמצעי אבטחה מתקדמים, מה שמפחית את הסיכון לפריצות או לגניבת מידע.
בשורה התחתונה, אם עד היום לא הכרתם את עולם הקריפטו, כעת יש לכם את האפשרות לדעת עוד, לחקור וללמוד על התחום והיתרונות שמציעה הטכנולוגיה. בכל שאלה או עזרה בפתיחת חשבון ללא עלות באתר ביטס אוף גולד, נציגי השירות שלנו זמינים עבורכם בשיחה גם בווצאפ.
יש לראות בכל המפורסם בעמוד זה כפרסומת, כהגדרתה בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסים מוסדרים), תשע"ו-2016. התוכן באתר אינו מהווה ייעוץ מקצועי ו/או פיננסי.